workshops
Круглий стіл з експертами в сфері гірництва в рамках проєкту Жан Моне «INTEUAS»
news

23 травня 2024 року об 11:00 в рамках проєкту Жана Моне Модуль «Інтеграція рамок та норм ЄС в сфері індустрії блочного каменю в Україні» (INTEUAS) на базі Житомирської політехніки відбудеться зустріч із експертами у сфері видобутку, обробки і торгівлі блочним каменем, представниками організацій, що контролюють діяльність гірничих підприємств, а також представниками екологічних громадських організацій.

Мета зустрічі – поглиблення діалогу між академічним сектором, представниками бізнесу та громадськими організаціями задля обговорення потреб у галузі видобутку та обробки блочного каменю щодо технологічних, екологічних та правових аспектів, з метою подальшої модернізації змісту навчальних курсів INTEUAS з врахуванням потреб майбутніх роботодавців випускників гірничих спеціальностей Житомирської політехніки.

В рамках Круглого столу планується обговорити сучасні виклики в індустрії блочного каменю та напрями їх подолання, з особливим акцентом на передовий досвід ЄС в цій сфері, на шляху евроінтеграційних прагнень України.

Запрошеним експертам буде представлено звіт з розробки та модернізації курсів, проведеної протягом першої половини дії Проєкту, щоб вони оцінили його та запропонували можливі європейсько-орієнтовані зміни, а також висловили свої побажання щодо компетенцій, які б вони хотіли сформувати у випускників – своїх майбутніх працівників.

Даний захід проводиться вдруге в рамках реалізації проєкту INTEUAS.

Запрошені організації: ТОВ «НІКА-ГРАН», ТОВ «ЗАХІДУКРВИБУХПРОМ», ГО «Всеукраїнська екологічна ліга», ТОВ «КЛМ Гранресурс», ПП «Моноліт», ТОВ «Омелянівський кар’єр» та інші.

Формат заходу – змішаний:

онлайн участь за посиланням: https://meet.google.com/dwk-hjof-yyf  

офлайн участь – конференц зала Університету.

Початок об 11:00, Конференц-зала Університету (гол. корпус)

Програма заходу:

1. Презентація Проєкту та модернізованих дисциплін INTEUAS.

2. Обговорення робочих програм дисциплін.

3. Обговорення проблем у галузі видобування та обробки природного каменю з представниками бізнесу.

4. Опитування студентів щодо рівня їх задоволеності наповненням дисциплін INTEUAS та форматом організації освітнього процесу протягом 2023/2024 навчального року.

5. Анонс Літньої Школи INTEUAS для експертів в галузі гірництва.

Координатор – Ніна КИРИЛЕНКО (+380636718996, nina.kyrylenko@ukr.net, kgt_knp@ztu.edu.ua)

Запрошуємо всіх зацікавлених!